در صورت مغایرت اطلاعات شهید ، مراتب را اعلام فرمایید باسپاس
شهید فرهاد خادم
نــام :
فرهاد
نـام خـانوادگـی :
خادم
نـام پـدر :
شاپور
تـاریخ تـولـد :
۱۳۳۶/۰۳/۰۱
مـحل تـولـد :
تهران
سـن :
۲۴ سـال
دیـن و مـذهب :
زرتشتی
اطـلاعات بـیشتر
وضـعیت تاهل :
مجرد
شـغل :
ارتشی
مـلّیـت :
ایران
دسـته اعـزامـی :
ارتش
مسئولیت نظـامی :
اطـلاعاتی مـوجود نـیست
درجـه نظـامی :
اطـلاعاتی مـوجود نـیست
تـحصیـلات :
مهندس عمران
بـیوگـرافـی
وصـیت نـامه
شـرح شـهادت

فرهاد خادم فرزند آقای شاپور و خانم تاج گوهر خدادادکوچکی در سال ۱۳۳۶ ه. ش در تهران به دنیا آمد. او پسری باهوش، کنجکاو و جستجوگر بود. دروان ابتدایی را در دبستان دانش و در خیابان نواب گذراند. او مقطع تحصیلات متوسطه را در دبیرستان خوارزمی به پایان رساند. معلمان و مدیر مدرسه او همواره از درس و اخلاق او رضایت داشتند. در اکثر مقاطع تحصیلی به عنوان دانش آموز نمونه معرفی می شد.

فرهاد در فراگیری درس و دانشگاه نیز بسیار جدی بود. او پس از دریافت مدرک دیپلم با نمره عالی از دبیرستان خوارزمی، در کنکور سراسری شرکت کرد و در تمام رشته هایی که انتخاب کرده بود قبول شد. به دلیل علاقه اش به رشته سازه عمران، به دانشگاه شریف رفت و در این رشته ثبت نام کرد. او لیسانش را در رشته عمران سازه دریافت کرد. 

فرهاد علاوه بر تحصیل به امور اجتماعی و فرهنگی نیز بسیار علاقه مند بود. او «عضو فعال کانون دانشجویان زرتشتی بود». این کانون در سال ۱۳۴۶ به همت چند تن از جوانان علاقمند تشکیل شده بود. این کانون محلی بود برای «آموختن اخلاق های نیک، همکاری، همیاری، دوستی، محبت و از همه بالاتر انسانیت». فرهاد یکی از اعضای فعال کانون شد و با کمک دوستانش کمیته مددکاری را راه اندازی کردند. آنها به شهرستان های زرتشتی نشین سر می زدند و به افراد نیازمند رسیدگی میکردند. 

فرهاد پس از فراغت از تحصیل، برای رفتن به سربازی در سال ۵۹ خود را معرفی کرد. دوره آموزشی چهار ماهه را در پادگان قصرفیروزه گذراند. سپس با لشکر ۸۸ خراسان به جبهه اعزام شدند. جبهه سرپل ذهاب و تنگه چزابه». مادرش میگوید من در آن ایام بسیار نگران و پریشان بودم. «فرهاد هر زمان به مرخصی می آمد به من دلداری میداد. با دلداری او قدری آرامش پیدا میکردم». «آخرین باری که به مرخصی آمده بود اول به یزد رفته بود و از تمام مدجویانی که در یزد زندگی می کردند، دیدار و خداحافظی کرده بود. سپس به تهران آمد. وقتی آشفتگی و دلواپسی مرا میدید با حرف هایش به من آرامش می داد. فرهاد حرف هایش را زد، با ما خداحافظی کرد و رفت». 

مادر شهید فرهاد میگوید: هنگامی که خبر شهادت فرهاد را بهم دادند، «شوکه و به یکباره ساکت شدم». «نمی خواستم باور کنم. می خواستم فریاد بزنم که دروغ است». «سه روز بعد مراسم خاکسپاری بود. از همه جا امده بودند. از بنیاد شهید، ارتش، انجمن زرتشتیان تهران، کانون دانشجویان زرتشتی، خویشان، دوستان و مردم عادی». 

شهرداری، کوچه محل سابق سکونت خانواده فرهاد را به نام شهید فرهاد خادم نامگذاری کرد. در باغ موزه جنگ نیز تندیسی از فرهاد خادم به عنوان فرمانده گروه مهندسی سازنده پل بر روی رودخانه تنگه چزابه ، نصب شده است.

اطـلاعات بـیشتر
جـزئیات شـهادت
تـاریخ شـهادت :
۱۳۶۰/۱۲/۰۱
کـشور شـهادت :
ایران
مـحل شـهادت :
تنگه چزابه
عـملیـات :
اطـلاعاتی مـوجود نـیست
نـحوه شـهادت :
حوادث ناشی از درگیری
اطـلاعات مـزار
مـحل مـزار :
قبرستان زرتشتی
وضـعیت پـیکر :
مـشـخـص
موقـعیت مـزار در گـلزار شـهدا
قـطعـه :
اطـلاعاتی مـوجود نـیست
ردیـف :
اطـلاعاتی مـوجود نـیست
شـماره :
اطـلاعاتی مـوجود نـیست
تـصویر مـزار
gol
Google
Image may be subject to copyright
اسـناد و مـدارک
خـاطـرات
کـتابخـانه
فـضای مجازی
مـحتوایـی مـوجود نـیست
مـحتوایـی مـوجود نـیست
درصورتی که تصویر، اطلاعات و یا خاطره ای مرتبط با شهید در اختیار دارید با ما به اشتراک بگذارید
ابتدا دسته بندی محتوای ارسالی خود را مشخص نمایید
گـزارش خـطای اطـلاعات
اگر تناقضی در مشخصات درج شده و مشخصات شهید وجود دارد ما را مطلع کنید
BESbswy